PERSOLIS
lignes-head

EVS casestudy

Een flexibele tool in het hart van de strategie dankzij SAP SuccessFactors.

#Intro

EVS is een Luiks bedrijf dat gedecentraliseerde oplossingen aanbiedt.

Het bedrijf heeft momenteel wereldwijd bijna 600 werknemers. Zij moet ervoor zorgen dat zij wendbaar blijft en over gecentraliseerde HR-informatie beschikt die geïntegreerd en gemakkelijk bij te werken is en die voldoet aan de complexiteit van de verschillende lokale regelgevingen.

SAP SucessFactors’ Employee Central is een aantrekkelijke en eenvoudig te implementeren oplossing voor dit bedrijf dat zich richt op de employee experience.

EVS biedt zijn klanten gedecentraliseerde oplossingen. Het is dan ook logisch om via SAP SuccesFactors dezelfde kwaliteit van dienstverlening aan te bieden aan haar medewerkers.

#De uitdaging

Tijdens de pandemie werd thuiswerken voltijds de norm. De uitdaging in dergelijke omstandigheden was de teams in staat te houden samen te werken rond gemeenschappelijke processen.

Met 25 afzonderlijke vestigingen heeft het Luikse bedrijf niet gewacht op deze crisissituatie om samenwerking op afstand te bevorderen. De grootschalige toepassing van agile methoden heeft hen zeker geholpen.

#De benadering van Persolis

Gezien zijn omvang en structuur heeft EVS van digitalisering een noodzaak gemaakt. Het EVS moet zijn werknemers lokale autonomie en flexibiliteit kunnen bieden, maar tegelijkertijd een rechtstreekse band met de centrale diensten garanderen. Een van de uitdagingen is het vermijden van ongelijke behandeling, het vermijden van speciale gevallen. Bovendien is de consolidatie van HR-gegevens een belangrijk punt van zorg voor HR-afdelingen, maar ook voor IT- en financiële afdelingen, om besluitvorming mogelijk te maken. Employee Central van SAP SuccesFactors maakt een maximale openheid in het gebruik van gegevens mogelijk en biedt iedereen de beheersautonomie die bijvoorbeeld de raadpleging, bijwerking of correctie van gegevens zo dicht mogelijk bij het veld en in real time mogelijk maakt. Een echte tijd- en kwaliteitsbespaarder.

#De resultaten

Met de integratie van het SAP SuccessFactors Employee Central-platform kan EVS zijn medewerkers meer autonomie bieden. In zijn werking is het bedrijf ongetwijfeld een voorbode van de impact die een HR-platform in SaaS-modus kan hebben voor een organisatie die zo gefragmenteerd is als EVS. In het algemeen vinden wij dat SAP SuccessFactors Employee Central volledig voldoet aan de behoeften van dit soort organisaties die HR centraal willen stellen in hun strategie. HR-administratieve processen zijn consistent en veilig. Tot slot heeft EVS ook besloten de dekking van SAP SuccessFactors uit te breiden met compensatieprocessen en, meer recentelijk, werving en selectie. De waarde van een geïntegreerd platform is opnieuw een belangrijke hefboom voor de ervaring van zowel de werknemer als de kandidaat. Het zorgt ook voor de operationele efficiëntie van de HR-afdeling.

Klantgetuigenis

Pierre Matelart - Hoofd HR EVS

“We willen gegevens centraal en flexibel kunnen beheren. Onze tools moeten daarom geïntegreerd en snel zijn, en dat zijn precies de kenmerken die we vinden in de module Employee Central.”