PERSOLIS
lignes-head

Overzicht van deze oplossing in 6 vragen

De digitale transformatie is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt, met name door Covid, waardoor bedrijven gedwongen worden een flexibelere dynamiek aan te nemen die beter is afgestemd op nieuwe zakelijke en menselijke uitdagingen. De cloud is dus een echte facilitator gebleken in termen van wendbaarheid, internationale openheid en groei, en sindsdien heeft de cloudmarkt een hoge vlucht genomen. Maar de overstap naar de cloud kan beangstigend zijn, niet in de laatste plaats vanwege problemen met cyberbeveiliging.

1# Wat is deze SAP oplossing?

Geen enkel systeem is onfeilbaar, en met al het nieuws over cyberaanvallen is de vraag naar cyberveiligheid legitiem. Volgens een studie van de gespecialiseerde verzekeraar Hiscox zal het aandeel Franse bedrijven dat het doelwit is van een cyberaanval tussen 2020 en 2021 stijgen van 38% naar 43%.

Alle soorten organisaties, ongeacht hun omvang, staan bloot aan cyberbeveiligingsincidenten. Deze kunnen van verschillende ernst zijn, maar ook van verschillende aard. Bedrijven kunnen het slachtoffer worden van gegevensdiefstal, fraude of spionage, cyberaanvallen, maar ook van interne incidenten, zoals storingen in hun clouddienst.

Gegevensdiefstal is waarschijnlijk een van de populairste onderwerpen in het nieuws. Bij onderzoek blijkt echter meestal dat de gehackte informatie niet in de cloud maar ter plaatse was opgeslagen.

Hoewel in de meeste ondernemingen interne controles worden uitgevoerd, zijn deze vaak ontoereikend gezien de bestaande bedreigingen. Uit de Global Digital Trust Insights 2022 blijkt dat slechts 40% van de leidinggevenden de risico’s in verband met cybercriminaliteit en de privacy van hun stakeholders volledig begrijpt. Uit de studie blijkt dat de huidige managementteams moeite hebben om het belang van het onderwerp cyberveiligheid in te zien, een situatie die bedrijven vervolgens blootstelt aan verhoogde risico’s in het licht van de toename van cyberaanvallen.

Overzicht van deze oplossing in 6 vragen Maar hoe veilig uw cloudsysteem is, hangt vooral af van hoe het wordt ingezet en wie het beheert.

2# Is het aangepast aan mijn behoeften?

Cyberbeveiliging is veel meer dan alleen een IT-kwestie en het lijkt erop dat het niveau van volwassenheid van bedrijven op dit gebied nog steeds te laag is.

Hoewel de toename van cyberaanvallen en de evolutie van de regelgeving bedrijven ertoe aanzetten maatregelen te nemen, beschermen de ontwikkelde elementen slechts gedeeltelijk tegen risico’s.

Het is belangrijk te weten dat cyberveiligheid in twee fasen wordt verworven: aan het begin, wanneer het systeem wordt opgezet, en vervolgens tijdens het gebruik ervan, dankzij continue monitoring.

Een veilige configuratie is essentieel voor de bescherming tegen cybercriminelen, en wanneer deze correct wordt ingezet, is het veel gemakkelijker om de naleving van het systeem te handhaven. Toch kan één verkeerde configuratie bedrijven blootstellen aan een kwetsbaarheid en gevolgen die te riskant zijn om te negeren.

Het is dus essentieel dat u zich laat begeleiden door een deskundig bedrijf om te profiteren van de vele voordelen van de cloud, en wel in alle veiligheid.

Wanneer onze klanten ervoor kiezen naar de cloud over te stappen, brengt een toegewijd team hen naar de erkende platforms, zonder dat zij het risico lopen fouten te maken door hun systeem zelf te configureren.

En dan, gevolgd door een deskundig bedrijf gedurende uw hele activiteit, bent u verzekerd van een belangrijk ecosysteem dat de veiligheid van de infrastructuur, het netwerk, het besturingssysteem en de database op een transparante manier garandeert, en dit, overal ter wereld.

Het doel is duidelijk: de klanten het hoogste niveau van functionaliteit bieden voor elke functie.

Door continue monitoring, audits en de ontwikkeling van noodstrategieën maakt de expertise van de dienstverlener een betere voorspelling, preventie, opsporing en reactie op bedreigingen mogelijk. Meer dan honderd van onze klanten hebben deze keuze al in 2021 in Frankrijk gemaakt.

Ref. artikel: SAP Nieuwscentrum / SAP Nieuws / Blog / Cloud en Data Platforms / Blog van Johann Romeyer

Ons team van deskundigen ondersteunt u in alle fasen van dit proces, afhankelijk van uw behoeften: van de advies- en auditfase tot volledige implementatieondersteuning. U kunt er dan voor kiezen om het beheer uit te besteden om een maximaal comfort en een minimale impact op uw teams te garanderen. Neem contact met ons op voor een gesprek om uw uitdagingen en ambities te bespreken.

Laten we samen uitzoeken hoe we ons kunnen toeleggen
op de optimalisatie van uw personeelsbeheersysteem.