PERSOLIS
lignes-head

Partena casestudy

SAP SuccessFactors Cloud Payroll voor een grote industriële speler

#Intro

In een tijdperk waarin innovatie en digitale ontwikkelingen ons dwingen anders te denken en te handelen, is de keuze voor de digitale transformatie van HR-administratieve processen een no-brainer. En wat is een betere manier om de digitalisering van administratieve en payroll systemen in bedrijven te ondersteunen dan met de SAP SuccessFactors Employee Central en Employee Centrale Payroll technologie tools.

#De uitdaging

De klassieke loonmotoren die door de sociale secretariaten worden aangeboden, kampen met verschillende beperkingen. Ten eerste zijn dit oude instrumenten, die grote initiële investeringen vergden voor een specifiek doel: het efficiënt berekenen van een groot aantal loonlijsten voor een groot aantal verschillende werkgevers. Ons doel vandaag is om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van grote bedrijven (500+ werknemers). Zij hebben inderdaad meer en meer flexibiliteit en openheid nodig in hun payroll tools, zodat deze een onderdeel worden van een geïntegreerd HR-managementsysteem.
De ontwikkeling van de historische instrumenten van sociale secretariaten is een grote uitdaging, want nog afgezien van de (bijna onoverkomelijke) technologische uitdagingen, biedt de omvang van de Belgische markt slechts beperkte afschrijvingsmogelijkheden en leidt derhalve tot even beperkte investeringen.
Hoe kunnen we dan de ontwikkeling financieren van een echt open en toegankelijk instrument dat aan de verwachtingen van de markt voldoet en kolossale investeringen vergt?

#De benadering van Persolis

Om de kwestie van de investeringen die nodig zijn om een echt moderne, flexibele, open en gebruiksvriendelijke tool aan te bieden die ook voldoet aan de Belgische wetgeving, hebben wij ons uiteraard tot onze partner SAP gewend. Dit is precies de kans die SAP biedt met SuccessFactors. Inderdaad, de modules Employee Central en Employee Central Payroll zijn van nature ontworpen in de cloud zoals we die allemaal kennen, maar profiteren ook van meer dan 25 jaar payrollgeschiedenis in onze lokale markt. Wij hebben gekozen voor SAP SuccessFactors, waarvan de voordelen duidelijk zijn: geavanceerde technologie, brede functionele dekking, goed vermogen om in te spelen op specifieke verzoeken,… Met de implementatie van het SAP SuccessFactors Employee Central Payroll-systeem voor België hebben we een echte technologische doorbraak bereikt. Hoe? Door een intuïtieve tool aan te bieden voor de hele loonketen, maar ook voor de HR-functie in het algemeen, inclusief talentmanagement. Naast het aanbieden van een dergelijk platform, hebben wij ook componenten ontwikkeld die gemakkelijk kunnen worden ingezet bij onze klanten op het moment van hun onboarding. Dit zijn versnellers, waardoor het SAP SuccessFactors-platform sneller en tegen lagere kosten beschikbaar komt voor elke nieuwe klant. Het idee is om het gevoel te hebben een op maat gemaakt platform te gebruiken en toch in een gestandaardiseerde omgeving te werken.

#De resultaten

Via het SAP SuccessFactors payroll platform stellen wij onze klanten in staat te profiteren van een krachtige payroll tool die voorheen alleen beschikbaar was voor zeer grote bedrijven, vaak ten koste van langdurige projecten. Dit is een van de voordelen van de cloud: een all-in aanbod, snelle implementatie. In combinatie met onze versnellers is de winst duidelijk. Het andere element is dat onze klanten kunnen uitkijken naar een volledig geïntegreerd IT-landschap voor al hun HR-processen, zowel vanuit technisch oogpunt (geen complexe interface met een externe payroll engine) als vanuit het oogpunt van usability (één look&feel voor alle HR-processen) en zelfs, als klap op de vuurpijl, de uniciteit van HR-gegevens. Dit laatste element, dat soms wordt onderschat, is de sleutel tot de kwaliteit van de gegevens, maar ook tot de daadwerkelijke controle ervan, waarvan we het belang onder meer kennen in het kader van de RGPD. Met SAP SuccessFactors Cloud kunnen we nu in 6 maanden een nieuwe loonlijst beheren. Naast de snelheid van de migratie is de prijsstructuur ook betaalbaar voor bedrijven met slechts enkele honderden werknemers.