PERSOLIS
lignes-head

Top 10 redenen om met SAP SuccessFactors-oplossingen naar de cloud te gaan

1# Ongelooflijke gebruikerservaring, navigatie en gebruiksgemak

Uw medewerkers hebben een intuïtieve, gebruiksvriendelijke HR-oplossing nodig die hen helpt in plaats van belast en die hen efficiënter maakt. Met SAP® ERP® HCM maakt u, tenzij u FIORI-toepassingen hebt geïmplementeerd, verbinding met een complex uitziende toepassing en moet u de transactiecodes, infotypenummers, enz. kennen om door het systeem te kunnen navigeren.

Met de oplossingen van SAP SuccessFactors logt u in via uw webbrowser, wat niet alleen een vertrouwde gebruikerservaring biedt, maar het ook gemakkelijker maakt voor medewerkers om het systeem onder de knie te krijgen, vooral voor incidentele gebruikers. Als je op andere gebieden al een FIORI-omgeving hebt, kun je je werknemers een consistente ervaring bieden.

2# Het vermogen om de nieuwste innovaties toe te passen

Organisaties moeten op de hoogte blijven van de laatste innovaties in HR-praktijken om competitief te blijven in een krappe arbeidsmarkt (‘war for talent’). SAP ERP HCM up-to-date houden betekent dat technische resources updates moeten toepassen op het systeem, het moeten configureren, al was het maar om de beschikbare functies te activeren, en zelfs zelf specifieke functies moeten ontwikkelen.

De oplossingen van SAP SuccessFactors zijn altijd up-to-date. Dit betekent dat je niet achterloopt en niet kunt profiteren van nieuwe HR-praktijken. Daarnaast kunnen beheerders het upgradecentrum gebruiken, waarmee je functies kunt kiezen en implementeren in het tempo dat het beste bij jouw organisatie past.

3# Zelfbediening en mobiele functionaliteit

Self-service”, mobiele toegang tot gegevens en de mogelijkheid om transacties op afstand uit te voeren, is een normaal kenmerk van ons dagelijks leven. Als werknemer van een bedrijf is het logisch om te verwachten dat interacties net zo eenvoudig en gemakkelijk zijn als die van de producten en applicaties die we elke dag gebruiken. Met SAP ERP HCM is selfservice mogelijk, maar daarvoor is een extra licentie en een implementatieproject nodig.

Wat Successfactors betreft, is SAP een partnerschap aangegaan met Apple en Google om de mobiele applicaties beschikbaar te maken in de Apple App Store en Google Play store. Zo hebben uw medewerkers eenvoudig en gemakkelijk toegang tot HR-informatie en -transacties vanaf een apparaat dat ze elke dag bij zich dragen.

4# Uitbreidingsgemak

Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke HR-vereisten en dit is vaak een nuttige onderscheidende factor als het op employer branding aankomt. In SAP HCM moet een technicus meestal het systeem uitbreiden om aangepaste gegevens of functies op te slaan. In veel gevallen duurt het een week of langer voordat de velden beschikbaar zijn in het gewenste scherm (infotype).

Met de oplossingen van SAP SuccessFactors kunt u via het beheercentrum in slechts enkele minuten aangepaste velden op standaardobjecten maken. Het omvat blootstelling aan API’s om uitwisselingen met de applicatieomgeving mogelijk te maken.

Als u meer nodig hebt dan de standaard uitbreidingsmogelijkheden, kunt u ook het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) gebruiken om uw eigen uitbreidingen te ontwikkelen. Zo beschikt u over een volledig eigen platform, terwijl de kern van de Successfactors-applicatie ‘schoon’ blijft (en dus altijd compatibel met toekomstige productontwikkelingen).

5# Eenvoudig gegevens laden

Het laden van gegevens in een systeem is een veelvoorkomende taak (bij massale werving, overnames, fusies, enz.) Met SAP ERP HCM is het laden van gegevens in het systeem met behulp van de standaard Transaction LSMW-functionaliteit over het algemeen een technische taak.

De meeste organisaties hebben aangepaste ABAP-programma’s gemaakt om de gegevens te laden. Dit vereist de tussenkomst van een ontwikkelaar en meestal weken van ontwikkeling, vooral voor aangepaste infotypes.

Met de oplossingen van SAP SuccessFactors is een standaardhulpmiddel in de administratiecentrum Hiermee kun je snel en eenvoudig informatie importeren, zoals gegevens van werknemers. Dit omvat de mogelijkheid om “sjablonen” voor het laden te genereren vanuit het systeem. De sjabloon wordt automatisch bijgewerkt, dus als je een aangepast veld toevoegt, is het ook mogelijk om het aan deze sjabloon toe te voegen.

6# Beveiliging en autorisatie

Het is van het grootste belang om HR-gegevens te beveiligen en ervoor te zorgen dat werknemers alleen de gegevens zien die ze nodig hebben om hun werk te doen. Met SAP ERP HCM is het beveiligingsraamwerk zeer flexibel maar extreem technisch, vooral voor HR-gegevens. Een volledige cursus van vijf dagen is gewijd aan het aanleren van autorisaties in SAP ERP HCM en vereist meestal een speciale resource om het te begrijpen.

Met de oplossingen van SAP SuccessFactors configureert u autorisaties op basis van rolgebaseerde machtigingen, die intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Eenvoudig gezegd gebruik je twee hoofdactiviteiten (Autorisatiegroepen beheren en Autorisatierollen beheren) om groepen te maken (inclusief dynamische groepen) en autorisaties toe te wijzen waarmee groepen toegang krijgen tot het systeem.

De lay-out is intuïtief, met duidelijke groepen en namen. Je kunt ook profiteren van dynamische configuratie per werkstation, zodat de autorisaties van medewerkers automatisch kunnen worden bijgewerkt terwijl ze door de organisatie bewegen.

7# Eenvoudige workflows

Goedkeuring en controle van goedkeuringen zijn uiterst belangrijk op het gebied van human resources. Met SAP ERP HCM vereist de workflow een zeer gespecialiseerde resource. Omdat het workflow framework is ontworpen voor het hele bedrijf en niet alleen voor HR, heeft het veel krachtige opties die HR niet per se nodig heeft.

In de oplossingen van SAP SuccessFactors is het goedkeurings- en controleproces een activiteit van het administratiecentrum, met een vereenvoudigde gebruikersinterface voor het maken van workflows. Je kunt dynamische rollen ontwikkelen en gebruiken die je kunt aanpassen op basis van bijgewerkte werknemersgegevens. Je kunt eenvoudig ‘cc’-rollen en meldingen toevoegen om mensen op de hoogte te houden van de voortgang van de workflow, zonder dat ze erbij betrokken zijn.

8# Gegevensinvoer vereenvoudigen en automatiseren

De mogelijkheid om handmatig werk uit handen van werknemers te nemen door het te automatiseren is erg belangrijk voor human resources. SAP ERP HCM biedt hiervoor verschillende opties, met de mogelijkheid om functionaliteiten, dynamische acties, extensies en zelfs koppelingen met tools van derden te gebruiken. Automatisering is echter een technische taak die ‘op maat gemaakte’ code kan vereisen – code die ook moet worden onderhouden en getest op updates.

Met SAP SuccessFactors-oplossingen kunt u met de activiteit ‘Bedrijfsregels configureren’ in het beheercentrum regels configureren om de gegevensinvoer te vereenvoudigen en te automatiseren. Deze activiteit gebruikt IF-THEN logica om bewerkingen uit te voeren zoals het definiëren van standaardwaarden en het triggeren van workflows of andere elementen. Je wijst een regel toe aan een object en bepaalt wanneer en hoe deze wordt geactiveerd. Het standaard framework ondersteunt aangepaste velden en je kunt logica maken voor aangepaste objecten, die automatisch worden ondersteund in upgrades.

9# Organogrammen en overzicht van het bedrijf

Werknemers moeten kunnen zien wie er in je organisatie werkt. Dit omvat afdelingen, rapportrelaties, contactgegevens en nog veel meer. Met SAP ERP HCM zijn er weliswaar add-on modules om het maken van organigrammen te vergemakkelijken, maar deze zijn niet intuïtief in het gebruik.

De oplossingen van SAP SuccessFactors bieden een organigram waarmee het eenvoudig is om te navigeren en te zien wie wie is. Organisatieschema’s geven je een overzicht van je organisatie, inclusief functies die mogelijk geen medewerker (vacature) hebben.

Met een overzicht van de bedrijfsstructuur kan HR de organisatie van een afdeling, divisie of business unit visualiseren. Tot slot kunt u een standaardstroomschema gebruiken dat beschikbaar is in Apple- en Android-toepassingen voor SAP SuccessFactors-oplossingen.

Naast het organigram, dat een vrij statistisch beeld van de organisatie geeft, biedt SuccessFactors de mogelijkheid om tijdelijke structuren te creëren, om medewerkers samen te brengen voor een tijdelijk project of een tijdelijke opdracht. SuccessFactors stelt organisaties in staat hun talenten te benutten en hun medewerkers te motiveren door hen in staat te stellen hun vaardigheden te ontwikkelen.

10# Integratie (extern en intern)

Een van de belangrijkste taken van HR is het invoeren van gegevens in het systeem en deze exporteren naar andere mensen die ze nodig hebben. Met SAP ERP HCM vereist deze zeer technische taak bijna altijd dat een ABAP-programmeur een aangepast programma maakt om de gegevens uit het systeem te halen. Het maken van een programma kan weken of maanden duren voor een ontwikkelaar, die het vervolgens moet bewaken.

De oplossingen van SAP SuccessFactors hebben een standaard integratiecentrum dat een centrale locatie biedt voor integraties, waarmee inkomende en uitgaande integraties kunnen worden gemaakt en integraties kunnen worden gemonitord.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor communicatie tussen modules, bijvoorbeeld tussen werving, integratie en basispersoneelszaken. Hoewel SAP ERP HCM standaard integratie biedt, vereist de implementatie ervan middleware (de SAP Cloud Integration service) omdat het hier in native modus niet voor is ontworpen. De oplossingen van SAP SuccessFactors vergemakkelijken de communicatie tussen modules.

# De migratie van belangrijke HR functies naar de cloud is gunstig voor bedrijven die de sprong wagen!

Een onderzoeksrapport dat in 2022 door PwC werd ondertekend, laat in een paar cijfers zien waarom er moet worden overgestapt op een cloud-gebaseerde HR-strategie:

# Expert stem

Ons team van deskundigen ondersteunt u in alle fasen van dit proces, afhankelijk van uw behoeften: van de advies- en auditfase tot volledige implementatieondersteuning. U kunt er dan voor kiezen om het beheer uit te besteden om een maximaal comfort en een minimale impact op uw teams te garanderen. Neem contact met ons op voor een gesprek om uw uitdagingen en ambities te bespreken.

Laten we samen uitzoeken hoe we ons kunnen toeleggen
op de optimalisatie van uw personeelsbeheersysteem.