PERSOLIS
lignes-head

Trends die nieuwe innovaties in SAP SuccessFactors Learning stimuleren

Terwijl de sterke positie van de SAP SuccessFactors Learning-oplossing als het marktleidende, compliance-gedreven leerbeheersysteem behouden blijft, ontwikkelt SAP voortdurend betere manieren om klanten te helpen de leerprogramma’s van de toekomst te creëren.

Ontdek de huidige en opkomende trends die SAP’s innovaties op het gebied van leren en ontwikkeling aansturen:

 • Human experience management : Rekening houden met de gebruikerservaring bij het bouwen van een tool is een integraal onderdeel van SAP’s productvisie. SAP herdefinieert leer- en ontwikkelingstools om een gepersonaliseerde ervaring te bieden, met gedecentraliseerde en intuïtieve toegang die de groei van werknemers ondersteunt.
 • Capability-based learning : Om inzicht te geven in de kennis en vaardigheden van uw personeel, koppelt SAP het beoordelingsproces aan plannen voor capaciteitsontwikkeling die het leren begeleiden. Het doel is ervoor te zorgen dat uw werknemers de veranderende behoeften van het bedrijf kunnen bijhouden.
 • Voortdurend leren : Snel veranderende markten vereisen de voortdurende ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en competenties. Deze ‘learning agility’ vormt vandaag de kern van SAP SuccessFactors Learning en is een focus voor voortdurende ontwikkeling.

 • Leren op de werkplek en personalisering:
  Op de digitale werkplek verwachten mensen minder tijd te besteden aan leren en meer tijd aan het doen van hun werk. Daarom ondersteunt SAP contextueel leren wanneer dat nodig is en in de context van het werk.

Beheer van menselijke ervaringen

Human resources gaat niet langer over het opleggen van programma’s aan werknemers, maar over het centraal stellen van de ervaring van de werknemer bij elk proces en elke beslissing. Dit is wat SAP Human Experience Management (HXM) noemt, wat des te relevanter is nu de omstandigheden en de aard van het werk snel veranderen. Met human experience management kan uw organisatie intelligente technologieën inzetten om de gebruikerservaring te personaliseren, gegevens gebruiken om te begrijpen hoe werknemers zich voelen en gebruikmaken van een open ecosysteem om toegang te krijgen tot een breed scala aan oplossingen.

Omdat medewerkers hoge verwachtingen hebben van de software die ze gebruiken om hun werk te doen, richt SAP zich op het herdefiniëren van de eindgebruikerservaring voor SAP SuccessFactors Learning. Het instrument moet voor de werknemers geen belemmering zijn om te leren, maar een stimulans.

Uw rol is het identificeren van de meest effectieve middelen voor lerenden, wat maakt ze effectief, welke middelen moeten worden verbeterd of verouderd zijn, en waarom lerenden doen wat ze doen in de SAP SuccessFactors Learning-omgeving. Uw organisatie zal beschikken over de gegevens die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen over programma’s en inhoud, en uw leerlingen zullen weten dat hun ervaring belangrijk is voor hun werkgever.

Leren op basis van capaciteiten

Volgens een onderzoek van PwC naar de verbetering van vaardigheden gelooft meer dan de helft van de werknemers momenteel dat automatisering hun baan in de komende tien jaar ingrijpend zal veranderen of overbodig zal maken. In dezelfde enquête zei 46% van de CEO’s dat beoordeling en ontwikkeling van vaardigheden de beste manier is om een personeelsbestand te behouden dat aan de eisen van het bedrijf kan voldoen.

De behoefte aan nieuwe leermogelijkheden neemt toe, en het is niet altijd gemakkelijk te voorspellen welke belangrijk zullen worden. Bedrijven hebben een lerend ecosysteem nodig waarmee ze snel op veranderingen kunnen reageren. Met de huidige functionaliteit van SAP SuccessFactors Learning kunnen gebruikers opleidingsmiddelen koppelen aan nieuwe vaardigheden, zodat ze op elk moment snel de juiste middelen kunnen vinden die nodig zijn voor een upgrade, omscholing en verbetering van hun algemene capaciteiten. We maken deze functionaliteit ook beschikbaar in alle modules van de SAP SuccessFactors suite, bijvoorbeeld in performance & goals of career development planning.

Voortdurend leren

Een rapport uit 2019 over de toekomst van werk van Forrester Research Inc. benadrukt dat een bedrijf flexibel moet zijn in termen van vaardigheden en knowhow: bedrijven moeten leerinstellingen worden. Bovendien moeten werknemers een leven lang leren – zij moeten de vaardigheden beheersen die zij nodig hebben om hun huidige werk te doen en de deskundigheid verwerven om in toekomstige bedrijfsbehoeften te voorzien en zich aan nieuwe werkpatronen aan te passen.

Organisaties leggen tegenwoordig steeds meer nadruk op learning agility, ofwel het vermogen om snel te leren in een veranderende omgeving. Het lijdt geen twijfel meer dat werknemers gedurende hun hele leven nieuwe vaardigheden moeten verwerven.

Met SAP SuccessFactors Learning kunnen uw medewerkers hun groeipad bepalen terwijl ze zich laten leiden door de behoeften van uw bedrijf. Het benadrukt echte carrièremogelijkheden, gebruikt de gegevens van het systeem om toekomstige onderwerpen, vaardigheden en functies aan te bevelen en maakt het vinden van bronnen gemakkelijker dan ooit.

Met zijn integratiemogelijkheden maakt SAP SuccessFactors Learning ook sociaal leren, mentorverbindingen, centraal beheerde peer content en het volgen van leeractiviteiten buiten de traditionele catalogus van het learning management system mogelijk. Zo kunnen uw cursisten zich gedurende hun hele werkzame leven blijven ontwikkelen en kan uw organisatie zich snel aanpassen aan veranderende behoeften. Daarnaast biedt het Open Content Network, een groep van open online cursus (MOOC) partners die inhoud kunnen leveren aan SAP SuccessFactors Learning, een open integratieplatform voor een heel ecosysteem van inhoudleveranciers.

Leren in de workflow en maatwerk

Werknemers verwachten dat leren wordt geïntegreerd in hun workflow. Of het nu gaat om contextuele informatie ter ondersteuning van hun dagelijkse werk, microlearning of het ontvangen van leeraanbevelingen in verschillende werkprocessen, gebruikers moeten krijgen wat ze nodig hebben wanneer ze het nodig hebben. De vele integratiepartners die SAP SuccessFactors Learning ondersteunen, maken dit op verschillende manieren mogelijk.

In de toekomst wil SAP blijven voortbouwen op de uitgebreide catalogus en zoekmogelijkheden van SuccessFactors Learning, en zijn vermogen verbeteren om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen op basis van machine learning, om de juiste bronnen naar de leerling te brengen wanneer hij ze nodig heeft, waar hij zich ook bevindt.

Mobiele toegang tot just-in-time informatie, aanbevelingen voor mentorprogramma’s om te helpen bij de groei, en sociale leergemeenschappen zullen het voor lerenden gemakkelijk maken om de juiste bron te kiezen.

Zes vragen die u zich moet stellen wanneer u werkt aan de verbetering en omscholing van uw personeel

In een tijd van immense ontwrichtende veranderingen is wendbaarheid essentieel voor organisaties om de talenten van hun mensen in te zetten om te reageren en zich aan te passen. Om de huidige en toekomstige strategie van een organisatie vooruit te helpen, is het essentieel om lacunes in vaardigheden op te sporen en aan te pakken. Om deze doelstellingen te bereiken is het van essentieel belang dat het programma voor de kwalificatie en omscholing van werknemers wordt versneld:

 1. Gebruikt u innovatieve methoden om de kennis- en vaardigheidskloof te overbruggen?

Op afstand en mobiel werken is nu de norm. Er moet voor worden gezorgd dat de werknemers kunnen op verschillende manieren leren om hun vaardigheden te versterken.

 1. Bevordert u een omgeving waarin mensen kunnen samenwerken en met elkaar in contact kunnen komen?

Vul formele opleidingen aan met informele, collaboratieve en boeiende praktijkgemeenschappen die gemakkelijk toegang bieden tot deskundigen en het delen van kennis om snel vaardigheden te ontwikkelen.

 1. Bouwt u de capaciteit van uw werknemers op door middel van coaching en voortdurend leren?

Een dynamische omgeving van voortdurende feedback, coaching en leren stelt mensen in staat hun ontwikkeling met vertrouwen ter hand te nemen. Door middel van intelligente leeradviezen, mentoren en carrièreplannen kunnen personen nieuwe kansen en ontwikkelingsgebieden identificeren.

 1. Biedt u de juiste en relevante inhoud?

Werknemers worden overstelpt met informatie en kunnen niet gemakkelijk de voor hen relevante inhoud vinden. Content aanbieden die proactief wordt toegewezen of aangeboden en bijgewerkt op basis van interesses, doelen, afspeellijsten, leerstijlen of contentvoorkeuren.

 1. Bent u in staat verbeteringen te ondersteunen om efficiënt en wendbaar te zijn?

Informatie inwinnen over strategische initiatieven en programma’s om te bepalen of investeringen in leren en ontwikkeling effectief zijn of moeten worden aangepast.

 1. Biedt u een meeslepende ervaring om de betrokkenheid hoog te houden?

Zinvolle leerervaringen creëren en gepersonaliseerde, multimodale inhoud en leertrajecten voor werknemers aanbieden om een cultuur van voortdurend leren te ondersteunen en relevante vaardigheden op peil te houden.

Ons team van deskundigen ondersteunt u in alle fasen van dit proces, afhankelijk van uw behoeften: van de advies- en auditfase tot volledige implementatieondersteuning. U kunt er dan voor kiezen om het beheer uit te besteden om een maximaal comfort en een minimale impact op uw teams te garanderen. Neem contact met ons op voor een gesprek om uw uitdagingen en ambities te bespreken.

Laten we samen uitzoeken hoe we ons kunnen toeleggen
op de optimalisatie van uw personeelsbeheersysteem.