We willen de relatie individualiseren

Persolis transponeert de eenvoud, het gebruiksgemak en de user experience (die de medewerkers van een bedrijf gewoonlijk terugvinden in de native webtools die ze persoonlijk dagelijks gebruiken) naar een IT-tool voor HR.

Als leverancier van IT-diensten voor de human resources sector, is het ons vak om onze kennis ten dienste te stellen voor de activiteiten van onze klanten om hun zo meerwaarde te bieden. We passen onze generalistische tool aan de filosofie, cultuur, noden en vereisten van elk bedrijf aan. “We zijn geen generieke implementator”, aldus de heer Scaillet, CEO van Persolis. “Vanaf dag één streven we allemaal naar gedeelde kennis en expertise die uitmondt in een ervaring waar iedereen beter van wordt. Daarom hebben we vanaf het begin bewust gekozen voor een zeer vlakke structuur. Die is zeer geschikt voor een onafhankelijk ingesteld team dat op zoek is naar een professionele, maar aangename werksfeer. Die werksfeer blijkt ook uit de toepassing van de oplossingen die we implementeren. Na meer dan tien jaar en nadat we de kaap van veertig consultants hebben gerond, verkiezen we nog steeds vakkennis boven outreach, enthousiasme en wederzijdse hulp boven concurrentie en winstbejag en staan op openheid en onafhankelijkheid.”

Net zoals in andere segmenten van de IT-prestaties en diensten evolueert de markt naar almaar meer dematerialisatie. “Het is een duidelijke en belangrijke culturele evolutie. De IT-markt van de human resources migreert volop naar de cloud”, aldus de CEO. De cloud en meer in het algemeen de SAAS (Softwares as a Service) maken het mogelijk de medewerkers van een bedrijf te verbinden met hun HR-departement; ze vergemakkelijken het gebruik en de toegang tot diverse diensten.

“De gebruikers, in dit geval de medewerkers van een bedrijf, krijgen toegang tot diverse diensten, van de eenvoudigste tot de meest complexe, eender waar en eender wanneer. Wenst u een carpoolingdienst te organiseren? Vakantiedagen te beheren? Cloudoplossingen maken het bijzonder eenvoudig om al die dingen heel gemakkelijk te regelen, met daarenboven nog andere niet te verwaarlozen voordelen”, besluit Stéphane Scaillet.

Stéphane Scaillet, CEO van Persolis.

De cloudoplossingen ontlasten bedrijven van de zorg en verantwoordelijkheid voor hun informatiesysteem, wat het leven aanzienlijk vereenvoudigt. Bedrijven kunnen aldus tijd, efficiëntie en transparantie winnen. Zo kunnen ze zich concentreren op de betrokkenheid en de motivatie van hun medewerkers (employer branding). Als er meerdere integratoren zijn voor de verschillende HR-oplossingen aangeboden door SAP, definieerde Persolis een duidelijke strategie om zich te onderscheiden. Aldus slaagde het er mettertijd in om uit te groeien tot een van de belangrijkste spelers in Franstalig België. Daardoor wil het bedrijf vandaag zes nieuwe medewerkers aanwerven, wat overeenstemt met 15% van zijn huidige personeelsbestand. “We zijn op zoek naar profielen die op zijn minst algoritmisch denken. Het ideale profiel is een technicus die kan rekenen op een uitstekend analytisch vermogen en een beperkte ervaring of ten minste voeling met human resources.”