Persolis en Partena Professional helpen Decathlon met de integratie van SAP SuccessFactors

Decathlon koos voor SAP SuccessFactors. Dat is een belangrijke etappe in de digitale transformatie van zijn HR-beleid. Die etappe werd omkaderd door Partena Professional en Persolis. Ontdek hier de getuigenissen over deze ervaring.

SAP SuccessFactors: meer efficiëntie op elk niveau

“Onze allereerste bekommernis? Een partner vinden die de waarden van Decathlon deelt. De ambitie koesteren om samen te evolueren en de relatie tussen leverancier en klant te overstijgen, dat was in onze ogen essentieel”, aldus Sebastien Cauchy van het HR-team van Decathlon Belgium. En we hebben het perfecte huwelijk gevonden, op alle vlakken. De eerste indrukken bij Decathlon zijn heel positief, zegt Sebastien Cauchy.

“De juiste mensen op de juiste plek zetten, hun de verantwoordelijkheid geven die ze verdienen. Dat kunnen we dankzij SAP SuccessFactors.”

Sebastien Cauchy (HR Team Decathlon Belgium)

Decathlon koos voor Partena Professional en Persolis als partners voor zijn digitale transformatie. Sebastien: “Dankzij SuccessFactors kunnen we ons HR-proces digitaliseren. De software stelt ons in staat makkelijker en autonomer beslissingen te nemen op lokaal niveau, zonder dan we eerst via de verantwoordelijke HR-dienst moeten passeren.”

De lijst met voordelen is aantrekkelijk. “We verwezenlijken niet alleen aanzienlijke besparingen, maar door het systeem kunnen we ook veel efficiënter, sneller en autonomer werken. Ik stel ook vast dat de organisatie aanzienlijk flexibeler is geworden.” Meer efficiëntie dus, maar zonder de einddoelstelling uit het oog te verliezen: sport toegankelijk maken voor zo’n groot mogelijk publiek.

Een HR-tool die beantwoordt aan de huidige bedrijfsnoden

Niet alleen bij Decathlon weerklinkt enkel positieve feedback. Ook bij Partena Professional en Persolis zijn ze heel tevreden over de samenwerking. Jean-Luc Stiernon en Laurent De Paermentier van het Solutions Team ondersteunden het project.

Laurent De Paermentier: “Decathlon is een ambitieuze klant die enorm veel dingen wil verwezenlijken. Onze doelstelling was te komen met een eindproduct dat volledig zou beantwoorden aan de noden van Decathlon.”

“Decathlon is een ambitieuze klant die enorm veel dingen wil verwezenlijken. Onze doelstelling was te komen met een eindproduct dat volledig zou beantwoorden aan de noden van Decathlon.”

Jean-Luc Stiernon : «Decathlon joue clairement la carte de la décentralisation. Désormais, les collaborateurs sur le terrain disposent de plus d’autonomie. SAP SuccessFactors est un outil conçu pour les entreprises qui misent sur un processus de bout en bout. En tant que partenaire, nous déterminons comment atteindre au mieux cet objectif et assurons un suivi précis.»

Digitale transformatie van de payroll, ontcijfering van de Decathlon / Persolis samenwerking. Download onze White Paper hier.