HR/IT-problemen op te lossen?

U wordt momenteel geconfronteerd met uitdagingen inzake Human resources en de digitalisering van uw activiteiten. Hoe kunt u uw prioriteiten bepalen? Vanuit welke invalshoek kunt u werken aan een betere ervaring voor uw medewerkers? We staan klaar om u te helpen.

Meer weten over de Persolis-methode?

Digitale transformatie van de HR-processen

Het beheer van de payroll is al lang geautomatiseerd. Maar het is ondenkbaar dat de automatisering van de HR-processen stopt bij het administratief beheer, zonder dat ze doorgetrokken wordt naar talent management. Deze integratie is wellicht complexer te modelleren in de digitale transformatie. Persolis zal uw HR-platform ontwikkelen om de repetitieve taken te automatiseren, maar ook het serviceniveau ten opzichte van uw medewerkers te verhogen. Het platform wordt dan een tool die het leven van het HR-team, het betrokken management en alle medewerkers zal vergemakkelijken; het wordt een ondersteuning voor al wie het menselijk contact zal helpen stimuleren. Belangrijk element: we zullen erover waken de medewerkers zoveel mogelijk inzicht, toegang en controle met betrekking tot de gegevens te geven. Dat is vandaag een must om het engagement te garanderen en de communicatie met de medewerkers te verbeteren.

Ontdek met ons een voorbeeld van digitale payroll transformatie, geleid door Persolis bij Decathlon België. #hradministration #payroll

Selfservice tools voor uw werknemers en managers

In ons dagelijks leven hebben we toegang tot een onbeperkt aantal toepassingen, collaboratieve tools en interactieve platformen. Het is de hoogste tijd dat ook onze bedrijven kiezen voor een proactieve benadering inzake de organisatie van HR-diensten voor hun medewerkers. Uw HR-tool is uw communicatiekanaal en moet altijd toegankelijk zijn, op eender welke plek en via eender welk device (mobile, laptop,…) waarmee uw medewerkers liefst werken.

Het principe van de Employee Self Service staat centraal in de meeste digitale transformatieprojecten van HR. Elke werknemer, bediende en arbeider moet de evolutie van zijn loopbaan kunnen beheren, net zoals zijn persoonlijke ontwikkelingstraject en uiteraard de update van zijn persoonlijke gegevens.

Implementatie / hernieuwing van uw HIRS

Rome werd niet in een dag gebouwd, HR-platformen evenmin. We kunnen uw medewerkers een optimale gebruikservaring garanderen. De huidige trends streven naar een gemakkelijkere datatoegang via selfservice platformen, maar misschien nog meer naar het bevorderen van interacties en de ondersteuning van een succesvol beslissingsproces, met behulp van betrouwbare systemen en intelligente algoritmen.

Migratie van uw loonadministratie naar de Cloud met Plug & Pay van Persolis

Wat het beheer van de payroll betreft, wordt de Belgische markt gekenmerkt door meerdere bijzonderheden. De voornaamste betreffen de rol van de sociale secretariaten en de complexiteit van onze reglementeringen.

Voortaan opent de Cloud-versie van de SAP-payrollmotor – de Employee Central Payroll – nieuwe perspectieven. De payroll hoeft niet meer noodzakelijk te draaien op de oude mainframe platformen. Hij is voor iedereen toegankelijk op een even betrouwbare maar veel flexibelere en modernere tool. Tegelijk blijft de dienstverlening door een sociaal secretariaat behouden: de voordelen zijn dubbel en instant: de productiviteit van de teams die de payroll beheren gaat er aanzienlijk op vooruit en de controle over het proces neemt toe.

Het HR-departement kan rekenen op een geïntegreerde benadering die het beheer van basiselementen, zoals de payroll, beveiligt en nieuwe kansen biedt voor een geoptimaliseerd talent management.